De geschiedenis

OVER ONS

Ons bedrijf werd in 1986 opgericht in Breda. Onder de Primavera Groep vallen momenteel de 32 Belgische en Nederlandse winkels van BuitenHof Tuinmeubelen, evenals onze webshops voor Nederland, België en Duitsland. Wij zijn echter niet alleen een detailhandel, maar evenzeer actief als internationale groothandel onder de naam Life Outdoor Living over de gehele wereld en onder Spring Outdoor in de Benelux.

Tuinmeubelen zijn onze specialiteit. We laten ons dan ook herkennen via eigen trendsettende en exclusieve labels in de markt. Met ons hoofdkantoor in Roosendaal wordt er samen met ongeveer 250 medewerkers flink aan de weg getimmerd. Want ja, wij groeien hard. En als familiebedrijf hechten wij aan een open bedrijfscultuur waarin ruimte is voor de ontwikkeling en de groei van goede medewerkers.

Wat maakt ons zo bijzonder ? Wat maakt dat wij kunnen uitblinken in de markt ? Het unieke gegeven dat wij de gehele keten van ontwerp, productie en levering van de tuinmeubelen beheren. Deze keten start bij de externe leveranciers in het Verre Oosten en reikt letterlijk tot aan de levering in de tuin bij de consument, met de daarbij horende aftersales. Dit maakt ons zo uniek tegenover onze concullega’s in binnen- en buitenland.

Wie past er goed bij onze organisatie en bevat het juiste DNA?

Een harde werker met een no-nonsense instelling. Iemand die iedere dag met passie en drive aan het werk gaat. Enthousiast en commercieel, en gedreven om samen te werken. Bij ons werken geen einzelgangers, maar teamgenoten die maar één doel voor ogen hebben : een tevreden klant. Ook voor zelfstandigheid wordt bij ons ruimte geboden : we voelen ons allemaal een beetje ondernemer op welke afdeling we ook werken.  En ondernemen in een snel groeiende onderneming maakt het des te leuker en uitdagender. En zo ontstaan er best wel eens onverwacht nieuwe horizonten voor goede krachten. We spotten graag talent binnen de organisatie en waar wij groeien, mag jij meegroeien!

D

Doorzetter; we zetten door, opgeven is geen optie en willen de beste zijn!

N

Nuchter/ No-Nonsense; door nuchter en met beide benen op de grond te blijven maken we samen grote stappen

A

Aandacht; op de allereerste plaats voor onze klant en uiteraard ook voor onze medewerkers. Je mag je ontwikkelen en daar helpen we je bij.       

Geschiedenis tijdlijn

Buitenhof Tuinmeubelen

1986

Oprichting van het familiebedrijf

 

 

 

1998

Bedrijfsnaam gewijzigd naar Garden Life Style

 

 

2009

Opening van de 5e winkel: Waddinxveen

 

 

2010

Volledig eigen label in onze winkels

2012 & 2013

Winnaar Award Beste Tuinmeubel winkelketen 

 

2012

Opening 10e winkel in Venlo

2013

Kantoorverhuizing naar Roosendaal: Van 4.000m2 naar 30.000m2

2015

Opening van de 15e winkel in Geel

2019

Opening van de 20e winkel in Naarden

2020

Lancering nieuw ERP systeem en nieuwe website

2022

Opening 31e winkel in Brugge